Medlem

Att skriva in sig

Kul att du är intresserad av att gå med! Ingen fara; det är enkelt!

Medlem kan man bli om man studerar vid Uppsala universitet, SLU i Uppsala, Johannelunds teologiska högskola eller Newmaninstitutet.

Läser du vid Uppsala universitet kan du enkelt skriva in dig i nationen via Uppsalastudent.com.

Läser du vid någon av de andra högskolorna är det lättast om du kommer in till nationen och skriver in dig  på plats. Då kan du dessutom få en visning av huset och vad som finns där! Adressen är S:t Larsgatan 7A, 753 11 Uppsala.

När man är inskriven

De som har i uppgift att se till att din första tid i Uppsala så bra som möjligt kallas Recceförmännen. Maila gärna dom och berätta att du skrivit in dig, så ser dom till att bjuda in dig till allt som händer! Det brukar vara mycket – speciellt mycket för nya medlemmar i början av terminen!

För att komma in på nationerna behöver du ett nationskort. Det första du får är ett tillfälligt papperskort stämplat med nationens vapen. Det får du av första kurator, 1q, om du kommer ner till nationen.

Efter någon vecka kommer ditt permanenta nationskort komma på posten. Om du skrivit in dig via nätet kommer det första gången skickas till nationshuset. Ett till bra tillfälle att svänga förbi och säga hej! Det är alltid roligt att få träffa de nya medlemmarna, så tveka inte!

När du väl har ditt plastkort är det bara att köra på – det ger dig tillträde inte bara till alla Göteborgs aktiviteter, utan till alla andra nationers pubar, klubbar, m.m.

Varmt välkommen hit!

Biblioteket

Göteborgs nations bibliotek har ungefär 15 studieplatser och är inriktat på juridik. Biblioteket är öppet för alla studenter vardagar 10:00 – 18:00. Tisdag till fredag finns det möjlighet att sitta kvar i biblioteket till 00:00. Prata med pubpersonalen så att du inte blir inlåst i lokalen.

Om du vill söka bland nationens böcker kan du använda dig av: http://www.student.uu.se/nation/kk/bk/argus/

Hör av dig till biblio@goteborgsnation.se för frågor om utlåning.

Bostad

OBS! Fel i bostadsutlysning

Hej! Observera att ett fel tagit sig in i den senaste bostadsutlysningen med inflytt 1 november. 1207 är ett litet rum, inte ett stort. Ursäkta eventuella olägenheter! Vänliga hälsningar, Andre kurator Hedda Berto

Utlysning av två rum med inflytt 1 november

Göteborgs Nation har idag glädjen att utlysa 2 studentrum med inflyttning 1 november 2017. Det är ett litet rum på våning 1 och ett litet rum på våning 2, båda  med utsikt mot St Larsgatan. Sista ansökningstid 2 oktober kl 13.00. Se bifogad fil för detaljer och information, och tveka inte att höra av dig […]

Utlysning av två studentrum med inflyttning 1 oktober 2017

Göteborgs Nation har idag glädjen att utlysa 2 studentrum med inflyttning 1 oktober 2017. Det är ett litet rum på våning 1 med utsikt mot St Larsgatan, samt ett stort rum på våning 2 med utsikt mot innergården. Sista ansökningstid 31 augusti kl 13.00. Se bifogad fil för detaljer och information, och tveka inte att […]

Utlysning av sex studentrum med inflyttning 1 Augusti 2017

Göteborgs Nation har idag glädjen att utlysa 6 studentrum med inflyttning 1 Augusti 2017. Det är ett större hörnrum på våning 2 med utsikt mot gården, 2 stora rum på våning 2 med utsikt mot gården, och 3 små rum på våning 1 med utsikt mot St Larsgatan. Sista ansökningstid 4 Juli 13.00 2017. Se […]

Utlysning av fyra studentrum med inflyttning 1 Juni 2017

Göteborgs Nation har idag glädjen att utlysa 4 studentrum med inflyttning 1 Juni 2017. Det är ett större rum på våning 2 med utsikt mot gården, 2 små rum på våning 2 med utsikt mot St Larsgatan och 1 litet rum på våning 1 med utsikt mot St Larsgatan. Sista ansökningstid 4 maj 13.00 2017. […]

Utlysning av rum 1210 inflytt 1/5

Göteborgs Nation har härmed glädjen att utlysa ett litet studentrum på andra våningen med inflyttning 1/5. Se bifogad pdf för ansökan. Har du några frågor? Maila 2q@goteborgsnation.se Utlysning 1210

Utlysning av två studentrum!

Nationen har idag glädjen att utlysa två stora studentrum med inflyttning 1/11/16! Se bifogad fil för detaljer och information, och tveka inte att höra av dig med frågor! 2q@goteborgsnation.se Utlysning 1213-1303

Stipendier

Göteborgs Nation utlyser följande stipendier för vårterminen 2017:

H Alméns stipendiefond
1 rum á 1 138 kr
Utdelas till behövande medlem av Göteborgs nation med företräde för den, som är född antingen i Myckleby eller Solberga pastorat av Göteborgs stift.

M-A Dahlgrens stipendiefond
1 rum á 1 551 kr
Utdelas till mindre bemedlad, välartad studerandfe, som är född i Göteborgs och Bohus län med företräde för den som gått i skola i Uddevalla stad längre eller kortare tid eller vars fader eller moder är född därstädes.

James J Dicksons stipendiefond
1 rum á 1 589 kr
Utdelas åt studerande av Göteborgs Nation.

Dicksonska bostadsfonden
1 rum á 705 kr
Stipendiet utgår som bidrag till ett hyresrum i nationshuset. Utdelas till behövande landsman som genom  flit och ett stadgat uppförande gjort sig förtjänt av understöd.

Göteborgs Nations jubelstipendiefond
1 rum á 2 001 kr
Utdelas till synnerligen förtjänta landsmän, som är i behov av stipendieunderstöd.

H o A Larssons stipendiefond
1 rum á 2 210 kr
Utdelas till förtjänt, medellös landsman,

J Lundbergs stipendiefond
1 rum á 854 kr
Utdelas till landsman, vilket genom flit, begåvning, rena seder, och ett fosterländskt sinnelag i gammaldags god mening särskilt gjort sig förtjänt av uppmuntran med företräde för hallänning och speciellt studerande från Falkenberg eller Skrea församling.

A Wallins stipendiefond
1 rum á 2 699 kr
Utdelas till mindre bemedlad medicine eller filosofie studerande, som sedan minst två år är medlem av nationen.

Kenneth Prytz stipendiefond
1 rum á 1 505 kr
Utdelas till medlem av Göteborgs nation, med företräde för aktiv ämbetsman eller tjänsteman.

OBS! Sista ansökningsdag för stipendierna är den 21 februari! Ansökan ska ha inkommit till Förste Kurator innan kl. 17:00 för att vara giltig.

Observera följande
Ansökningshandlingar finns att hämta på kuratorsexpeditionen. Konfidentiell självdeklaration skall bifogas giltig ansökan, liksom registerutdrag över slutförda kurser vid universitet eller högskola. Alla uppgifter skall vara styrkta och ansökan korrekt underskriven annars kommer ansökan inte att beaktas. Flera av de utlysta stipendierna löper på fler än ett år, vanligen med en utbetalning per termin. Stipendiesumman ovan avser utbetalning per termin.

Lycka till med era ansökningar!
Notera att det även finns Göteborgsanknytna stipendier att söka via http://stipendier.uu.se

Kontakta oss!
018-13 20 06
Hanna Oja, 1Q – Medlemsfrågor, stipendier, PR och korrespondens
Hedda Berto, 2Q – Ekonomi och bostäder
Josefin Wikman, 3Q – Pub, klubb och uthyrning

ÖPPETTIDER

Biblioteket
Mån-fre: 11-23

Puben
Tis-tors: 18-00
Fredag: 18-01

Quiz
Tis 20-22

Karaoke
Tors 21-23

Expeditionen
Tis-fre: 11-13
Tors även: 14-17