Medlem

Att skriva in sig

Kul att du är intresserad av att gå med! Ingen fara; det är enkelt!

Medlem kan man bli om man studerar vid Uppsala universitet, SLU i Uppsala, Johannelunds teologiska högskola eller Newmaninstitutet.

Läser du vid Uppsala universitet kan du enkelt skriva in dig i nationen via Uppsalastudent.com.

Läser du vid någon av de andra högskolorna är det lättast om du kommer in till nationen och skriver in dig  på plats. Då kan du dessutom få en visning av huset och vad som finns där! Adressen är S:t Larsgatan 7A, 753 11 Uppsala.

När man är inskriven

De som har i uppgift att se till att din första tid i Uppsala så bra som möjligt kallas Recceförmännen. Maila gärna dom och berätta att du skrivit in dig, så ser dom till att bjuda in dig till allt som händer! Det brukar vara mycket – speciellt mycket för nya medlemmar i början av terminen!

För att komma in på nationerna behöver du ett nationskort. Det första du får är ett tillfälligt papperskort stämplat med nationens vapen. Det får du av första kurator, 1q, om du kommer ner till nationen.

Efter någon vecka kommer ditt permanenta nationskort komma på posten. Om du skrivit in dig via nätet kommer det första gången skickas till nationshuset. Ett till bra tillfälle att svänga förbi och säga hej! Det är alltid roligt att få träffa de nya medlemmarna, så tveka inte!

När du väl har ditt plastkort är det bara att köra på – det ger dig tillträde inte bara till alla Göteborgs aktiviteter, utan till alla andra nationers pubar, klubbar, m.m.

Varmt välkommen hit!

Biblioteket

Göteborgs nations bibliotek har ungefär 15 studieplatser och är inriktat på juridik. Biblioteket är öppet för alla studenter vardagar 10:00 – 18:00. Tisdag till fredag finns det möjlighet att sitta kvar i biblioteket till 00:00. Prata med pubpersonalen så att du inte blir inlåst i lokalen.

Om du vill söka bland nationens böcker kan du använda dig av: http://www.student.uu.se/nation/kk/bk/argus/

Hör av dig till biblio@goteborgsnation.se för frågor om utlåning.

Bostad

Utlysning av 2 rum med inflyttningsdatum 1 april

Göteborgs Nation har idag glädjen att utlysa 2 studentrum för inflytt 1 april 2018. Det är ett stort rum på våning 1 med utsikt mot innegården och ett hörnrum på våning 2 med utsikt mot innegården. (OBS att rum 1115 är nyrenoverat, och har således högre hyra än övriga rum av samma storlek). Sista ansökningstid […]

Utlysning av rum med inflyttningsdatum 1 mars

Göteborgs Nation har idag glädjen att utlysa 1 studentrum för inflytt 1 mars 2018. Det är ett litet rum på våning 2 med utsikt mot S:t Larsgatan. Sista ansökningstid 31 januari kl 13.00. Se bifogad fil för detaljer och information, och tveka inte att höra av dig med frågor! 2q@goteborgsnation.se Utlysning 010318   Vänliga hälsningar, […]

Utlysning av 1 studentrum med inflytt första februari

Göteborgs Nation har idag glädjen att utlysa 1 studentrum för inflytt 1 februari 2018. Det är ett hörnrum på våning 3 med utsikt mot nationens innegård. Sista ansökningstid 02 januari kl 13.00. Se bifogad fil för detaljer och information, och tveka inte att höra av dig med frågor! 2q@goteborgsnation.se Utlysning 010218   Vänliga hälsningar, Andre […]

Utlysning av 2 studentrum för inflytt första januari

Göteborgs Nation har idag glädjen att utlysa 2 studentrum för inflytt 1 januari 2018. Det är två stora rum på våning 2 med utsikt mot nationens innegård. Sista ansökningstid 30 november kl 13.00. Se bifogad fil för detaljer och information, och tveka inte att höra av dig med frågor! 2q@goteborgsnation.se Utlysning 010118   Vänliga hälsningar, […]

Utlysning av ett rum med inflytt 1 december

OBS! Den ursprungliga utlysningen var fel, och det är endast ett rum enligt nedan som kan ansökas. Göteborgs Nation har idag glädjen att utlysa 1 studentrum för inflytt 1 december 2017. Det är ett litet rum på våning 2 med utsikt mot St Larsgatan. Sista ansökningstid 1 november kl 13.00. Se bifogad fil för detaljer […]

Stipendier

Härmed utlyser Göteborgs Nation sina stipendier för vårterminen 2018. Ansökan ska vara Förste Kurator tillhanda senast 22 februari 17.00. Mer info i pdf nedan.

Stipendier som utlyses: 

  • A Carlanders Stipendiefond, 1 rum à 553 kronor
  • Göteborgs nations jubelstipendiefond, 3 rum à 2 014 kronor 
  • Kenneth Prytz Stipendiefond, 1 rum à 1 514 kronor
  • J Lundbergs Stipendiefond, 1 rum á 859 kronor
  • A Wallins Stipendiefond, 1 rum á 2 716 kronor
  • H Alméns Stipendiefond, 1 rum à 1 145 kronor
  • Dicksonska bostadsfondens stipendium, 1 rum à 709 kronor
  • M-A Dahlgrens Stipendiefond, 1 rum á 1 561 kronor

Nationens stipendier VT18

Notera att det även finns Göteborgsanknutna stipendier att söka via http://stipendier.uu.se. Sista ansökningsdag för dem är istället 20 februari 17.00.

Vår smarta stipendiesekreterare hjälper dig gärna med din ansökan och med att klura ut vad alla ålderdomliga statut egentligen innebär. Kom på vår Stipendieverkstad den 13 februari!

Kontakta oss!
018-13 20 06
Sofia Rohdin, 1Q – Medlemsfrågor, stipendier, PR och korrespondens
Hedda Berto, 2Q – Ekonomi och bostäder
Linnea Hedlund, 3Q – Pub, klubb och uthyrning

ÖPPETTIDER

Biblioteket
Mån-fre: 11-23

Puben
Tis-tors: 18-00
Fredag: 18-01

Quiz
Tis 20-22

Karaoke
Tors 21-23

Expeditionen
Tis-fre: 11-13
Tors även: 14-17