Medlem

Att skriva in sig

Kul att du är intresserad av att gå med! Ingen fara; det är enkelt!

Medlem kan man bli om man studerar vid Uppsala universitet, SLU i Uppsala, Johannelunds teologiska högskola eller Newmaninstitutet.

Läser du vid Uppsala universitet kan du enkelt skriva in dig i nationen via Uppsalastudent.com.

Läser du vid någon av de andra högskolorna är det lättast om du kommer in till nationen och skriver in dig  på plats. Då kan du dessutom få en visning av huset och vad som finns där! Adressen är S:t Larsgatan 7A, 753 11 Uppsala.

När man är inskriven

De som har i uppgift att se till att din första tid i Uppsala så bra som möjligt kallas Recceförmännen. Maila gärna dom och berätta att du skrivit in dig, så ser dom till att bjuda in dig till allt som händer! Det brukar vara mycket – speciellt mycket för nya medlemmar i början av terminen!

För att komma in på nationerna behöver du ett nationskort. Det första du får är ett tillfälligt papperskort stämplat med nationens vapen. Det får du av första kurator, 1q, om du kommer ner till nationen.

Efter någon vecka kommer ditt permanenta nationskort komma på posten. Om du skrivit in dig via nätet kommer det första gången skickas till nationshuset. Ett till bra tillfälle att svänga förbi och säga hej! Det är alltid roligt att få träffa de nya medlemmarna, så tveka inte!

När du väl har ditt plastkort är det bara att köra på – det ger dig tillträde inte bara till alla Göteborgs aktiviteter, utan till alla andra nationers pubar, klubbar, m.m.

Varmt välkommen hit!

Biblioteket

Göteborgs nations bibliotek har ungefär 15 studieplatser och är inriktat på juridik. Biblioteket är öppet för alla studenter vardagar 10:00 – 18:00. Tisdag till fredag finns det möjlighet att sitta kvar i biblioteket till 00:00. Prata med pubpersonalen så att du inte blir inlåst i lokalen.

Om du vill söka bland nationens böcker kan du använda dig av: http://www.student.uu.se/nation/kk/bk/argus/

Hör av dig till biblio@goteborgsnation.se för frågor om utlåning.

Bostad

Utlysning av ett rum med inflyttning 1 februari 2019

Göteborgs Nation har idag glädjen att utlysa ett studentrum för inflyttning 1 februari 2019. Det är ett hörnrum med fönster mot innergården. Sista ansökningstid 4 januari kl 10.00. Se bifogad fil för detaljer och information, och tveka inte att höra av dig med frågor till 2q@goteborgsnation.se. Utlysning 190201 Vänliga Hälsningar, Andre Kurator Lisa Ekdahl

Utlysning av fyra rum med inflyttning 1 januari 2019

Göteborgs Nation har idag glädjen att utlysa fyra studentrum för inflyttning 1 januari 2019. Det är två stora rum och ett hörnrum med utsikt mot gården och ett litet rum med utsikt med S:t Larsgatan. Sista ansökningstid 28 november kl 13.00. Se bifogad fil för detaljer och information, och tveka inte att höra av dig […]

Utlysning av två rum med inflyttning 1 oktober 2018

Göteborgs Nation har idag glädjen att utlysa två studentrum för inflyttning 1 oktober 2018. Det är två små rum med utsikt mot S:t Larsgatan. Sista ansökningstid 20 september kl 13.00. Se bifogad fil för detaljer och information, och tveka inte att höra av dig med frågor till 2q@goteborgsnation.se. Utlysning 180912 Vänliga Hälsningar, Andre Kurator Lisa […]

Utlysning av två rum med inflyttning 1 oktober 2018

Göteborgs Nation har idag glädjen att utlysa två nyrenoverade studentrum för inflyttning 1 oktober 2018. Det är två små rum med utsikt mot S:t Larsgatan. Sista ansökningstid 31 augusti kl 13.00. Se bifogad fil för detaljer och information, och tveka inte att höra av dig med frågor till 2q@goteborgsnation.se. Utlysning 160816 Vänliga Hälsningar, Andre Kurator […]

Utlysning av ett rum med inflyttning 1 september 2018

Göteborgs Nation har idag glädjen att utlysa ett nyrenoverat studentrum för inflyttning 1 september 2018. Det är ett stort rum på andra våningen med utsikt mot gården. Sista ansökningstid 30 juli kl 13.00. Se bifogad fil för detaljer och information, och tveka inte att höra av dig med frågor! 2q@goteborgsnation.se Utlysning september Vänliga Hälsningar, Andre […]

MER

Stipendier

Härmed utlyses H Alméns stipendium.* Deadline för ansökan är 19 oktober och ansökningshandlingar ska vara Förste Kurator tillhanda senast 17.00 för att anses giltig. Info finns här nedan och mer omfattande i den bifogade utlysningen. Ansökningsblankett finns också här nedan eller på Kuratorsexpeditionen.

H Alméns stipendiefond

1 rum á 1 145 kronor

Utdelas till behövande medlem av Göteborgs Nation med företräde för den, som är född antingen i Myckleby eller Solberga pastorat av Göteborgs stift.

Stipendieansökningsblankett

Utlysning H Alméns stipendium

* Stipendiet utlystes i den ordinarie stipendieomgången men utlystes dessvärre med fel statut och därför utlyses det igen.

MER

Kontakta oss!
018-13 20 06
Viktor Dam, 1Q – Medlemsfrågor, stipendier, PR och korrespondens
Lisa Ekdahl, 2Q – Ekonomi och bostäder
Rebecka Olsson, 3Q – Pub, klubb och uthyrning

ÖPPETTIDER

Biblioteket
Mån-fre: 11-23
Puben
Tis-tors: 18-00
Fredag: 18-01
Quiz
Tis 20-22
Karaoke
Tors 21-23
Expeditionen
Tis, ons, fre: 11-13
Tors: 14-17

© Copyright - Göteborgs Nation