Om nationen

Göteborgs Nation är en studentnation som grundades i Uppsala 1667. Då var det kanske för att Göteborgarna befann sig långt hemifrån och kände saknad från de salta havsstänken eller den härliga dialekten stan associeras med. Idag är dock studenter från hela Sverige välkomna på nationen och i gemenskapen. Göteborgs Nation är Uppsalas minsta med sina drygt 500 medlemmar, en storlek som ger Dig som ny student som vill prova på nationslivet en fantastisk möjlighet att snabbt bli en i gänget, utforska vår restaurang-, fest- och kulturverksamhet eller bara komma hit och ha de gôtt!

Nationen driver puben Glenns Kök och Bar som har öppet tisdag-torsdag klockan 18-00 samt på fredagar till 01. Där kör vi ett av stadens mest välbesökta och quiz varje tisdag 20.00 och karaoke varje torsdag från 21. Utöver detta har vi även en fantastisk sönda’brunch.

Som liten nation driver vi ingen veckoenlig klubb men när det verkligen gäller levererar Göteborgs en av de största och häftigaste klubbupplevelserna i Uppsala – nationen står också värd för årets största fest: Räkan.

Så var inte blyg att söka upp nationen, oavsett om du kommer som gäst, för att bli medlem eller bli aktiv försäkrar vi dig om att du kommer vara lika välkommen i vår betongborg som Göteborgarna vill känna sig när de grundade nationen 1667!

 

Kontakta oss!
018-13 20 06
Sofia Rohdin, 1Q – Medlemsfrågor, stipendier, PR och korrespondens
Hedda Berto, 2Q – Ekonomi och bostäder
Linnea Hedlund, 3Q – Pub, klubb och uthyrning

ÖPPETTIDER

Biblioteket
Mån-fre: 11-23

Puben
Tis-tors: 18-00
Fredag: 18-01

Quiz
Tis 20-22

Karaoke
Tors 21-23

Expeditionen
Tis-fre: 11-13
Tors även: 14-17

© Copyright - Göteborgs Nation