Pubben

’Glenns’ i sin nuvarande tappning varit ett stående inslag i Uppsalas kvällsliv sedan 2008 – men pub har funnits på Göteborgs längre än man kan minnas. Här har folk helt enkelt alltid velat träffas.

Principen är egentligen självklar: Tillsammans skapar vi en pub dit vi själva vill gå när vi är lediga. God, mat, god dryck och goda vänner skapar god stämning. För många är puben lika mycket “hemma” som studentrummet är – eller mer.

Och det är så det ska vara på Glenns.

På tisdagar kör vi pubquiz som hålls av vår eminenta bibliotekare och på torsdagar är det karaoke i inre rummet – gratis, spektakulärt och alltid roligt.

TIDER:
Puben tis-fre kl. 18-00/01
Quizet tis kl. 20
Karaoke tors kl. 21-23

 

Gasquer

En ’gasque’ är ett gammalt ord för en viss sorts fest där man klär sig i finkläder, äter en trerättersmiddag, dricker snaps  eller alkoholfritt alternativ, lyssnar på roliga tal och körens vackra stämmor med mycket mera. Det ramverket gör att alla gasquer på sitt sätt är lika varandra – men samtidigt kan dom vara helt olika.

En gasque är den vanligaste typen av nationsfest i Uppsala – de har funnits lika länge som nationerna; över 300 år. Att de fortfarande finns är ingen slump. Alla nationer har gasquer. Och Göteborgs har så klart de trevligaste.

Egentligen är det nästan omöjligt att beskriva vad en gasque är mer exakt än ”en nationsmiddag” – med risk för att låta som en klyscha är det faktiskt nått du måste uppleva själv.

Du kan hitta nästa gasque i kalendariet, eller bara maila kuratelet och fråga vad som är på gång den närmaste tiden. Det finns alltid alkoholfria och vegetariska alternativ och alla är välkomna!

 

Klubb

Göteborgs må vara en liten nation till medlemsantalet men som festnation är vi giganter. Med legendariska klubbkoncept som Svart Klubb, sanslösa kvalborgsfester och välbesökta släpp i bagaget är Göteborgs nation en lysande stjärna på Uppsalas nattlivshimmel.

Nu blickar vi framåt mot ett år i fuldansens, basgångarnas och de vingliga hemgångarna i morgonssolens tecken.

Håll utsikt här på hemsidan och på Facebook för information om kommande klubbar och släpp.

Göteborgs nation samarbetar med Studiefrämjandet inför alla våra släpp och konsertevenemang.

Kontakta oss!
018-13 20 06

Ebba Ulfberg, 1Q – Medlemsfrågor, stipendier, PR och korrespondens
Jacob Gilbertsson, 2Q – Ekonomi och bostäder
Hannah Barker, 3Q – Gasque, Pub och Klubb
Jan Drottfors, Festmästare – Uthyrning

ÖPPETTIDER

Biblioteket
Mån-fre: 11-23
Puben
Tis-tors: 18-00
Fredag: 18-01
Quiz
Tis 20-22
Karaoke
Tors 21-23
Expeditionen (1Q och 2Q)
Tis, ons, fre: 11-13
Tors: 14-17
Expeditionen (Festmästare och 3Q)
Tis: 11-13
Tors: 14-17

© Copyright - Göteborgs Nation