Hoppa till innehåll

Ämbetsmän sökes!

Ställ upp till ett ämbete på  landskapet den  7/12!

Alla poster som du kan läsa om här tillsätts på landskap, nationens stormöten. Alla nationens medlemmar är välkomna på landskap och ingen föranmälan krävs.

Vill du ställa upp till en post ska du kontakta valberedningen minst en vecka innan landskap.

Mejla: 1q@goteborgsnation.se

 

Tredje Kurator 

Tredje kurator (3q) arbetar heltid under ett år på nationen. De huvudsakliga uppgifterna är att driva nationens pub-, klubb- och festverksamhet.

Klubbverkare 

Nationens Klubbverkare driver tillsammans med tredje kurator Glenns kök och bar. Som klubbverkare tappar du upp öl, blandar drinkar, serverar på sittningar, står i köket och mycket mer. Man är klubbverkare i en termin.

Som tack för ditt hårda arbete får du:

  • Företräde i bostadskön
  • En resa till våra vännationer (på hösten åker vi till Lund och på våren till Åbo)personalpris på
  • Personalpris på mat i puben
  • KK-kort terminen efter du arbetet (Med kk-kortet går du före i kön på alla nationer och tar med dig en vän in gratis)
  • Minnen för livet

 Köksmästare

Som köksmästare har du extra ansvar för köket på nationen. Du arbetar nästan som en klubbverkare men när du jobbar ansvarar du för all mat som serveras. På de flesta sittningar och gasquer är det köksmästaren som komponerar menyn och lagar maten. Köksmästaren sitter på en termin och har samma fördelar som en klubbverkare.

Söndagsbrunchare

Att driva nationens söndagsbrunch är både roligt och givande. Som söndagsbrunchare får du steka bacon, baka paj, stå i kassan och mycket mer. Söndagsbrunchare väljs för en termin.

Recceförman

Recceförmännen tar hand om alla nya studenter som kommer till nationen. det är de som tar hand om inskrivningen och fixar roliga aktiviteter i början av terminen. Man sitter som recceförman i ett år.

 Internationell sekreterare

De två Internationella sekreterarna har praktiskt taget samma uppgifter som recceförmännen men vänder sig till internationella studenter. Ämbetet tillsätts på vår- och jullandskapet och sitter i ett år.

Teaterförman 

De två teaterförmännen har i uppgift att samordna spex till nationens stora gasquer.

Styrelserevisor   

Styrelserevisorn granskar nationsstyrelsens arbete. För detta uppdrag behöver du god kunskap om protokollföring.

Krönikör

Nationens Krönikör skriver en kröninka över allt som hänt under terminen. Krönikan är oftast på rim och läses upp på julmiddagen och baklängesgasquen. Krönikören väljs för en termin på Vår- och jullandskapet.

 

Sånganförare 

Sånganföraren leder sången på våra sittningar och gasquer. Ett perfekt ämbete för den som gillar att synas. Sånganförare sitter i en termin och väljs på vår- och jullandskap.

Nationsfotograf

Nationsfotografen tar bilder på sittningar och gasquer och ansvara för att de kommer upp på hemsida och facebook. Väljs för ett år på jullandskap.

Husförman 

Husförmannens uppdrag är att hjälpa 2q i arbetet med bostäderna. Husförman väljs för ett år på jullandskapet.

Hovmästare 

De två hovmästarna ser till så att dukning, servering och städning går smärtfritt under våra sittningar och gasquer. Man sitter som hovmästare i ett år .

Karaokevärd

Som Karaokevärd leder du sången varje torsdag när puben fylls av sångfåglar. Man sitter som karaokevärd i en termin.