Hoppa till innehåll

Jubileumshelgen 24-26 november!

Kära göteborgare!

 

I detta mailet så kommer all information ni kan tänkas behöva inför jubileumshösten 2017.

Som ni förhoppningsvis redan är medvetna om så kommer vi helgen den 24-26 november att ha vår jubileumshelg. Schemat för detta ser ut som följer:

 

24 november – Jubileumsspex med efterföljande sexa

 

För att starta jubileumshelgen sätter nationen upp sitt jubileumsspex, alla är självklart välkomna att starta denna helgen på bästa sätt och träffa gamla vänner från nationstiden. Efter spexet kommer det att serveras lättare sexamat och baren kommer att vara öppen!

 

25 november – Jubileumsbal med 04-släpp

 

Dagen kommer att starta med en ceremoni vid nationsgraven för att sedan följas upp med en lunch på V-Dala Nation. Efter lunchen går vi gemensamt mot universitetsaulan för att förrätta högtidslandskap.

 

11.15 – Ceremoni vid nationsgraven

 

12.00 – Lunch å V-dala Nation

 

14.30 – Fördrink Högtidslandskap å Universitetsaulan

 

16dk – Jubileumsbal å Göteborgs Nation

 

Efter sittningen kommer det att bjudas på både styrdans och discomusik!

 

26 november – Jubileumsbrunch

 

För att avrunda helgen så bjuder jubileumsgruppen in till brunch på nationen, mer information om detta evenemang kommer när det närmar sig.

 

På balen kommer det att finnas 312 platser medans spexet på fredagen, lunchen på lördagen och brunchen har nästan oändligt med plats. Exakt hur många platser som kommer att finnas till förfogande på balen vet vi först när sista svarsdatum för anmodan till hedersledamöter har passerat vilket sker den 1 september.

 

Anmälan till balen öppnar den 6 september och kommer att ske online, länken för denna anmälan kommer att mailas ut till alla göteborgare 08.00 denna morgon så det är återigen av oerhörd vikt att er mailadress är uppdaterad. Om ni vet att någon t.ex inte fått just detta mail så kan man maila jubileum@goteborgsnation.se för att se till att vara med på nästa utskick.

 

Vidare så vill vi även påminna om jubileumsinsamlingen som varit ständigt pågående under 2017. En ny utgåva har av sångboken har utgivits, vilken finansierades helt genom donationer från er generösa landsmän och landsmanninor.

Just nu jobbas det stenhårt med att få ut en jubileumsutgåva av Halta Lejon som skall verka som det 12:e numret i Göteborgs Nations skriftserie. Denna skrift går att direkt sponsra med valfritt belopp men för 500 kr så blir du omnämnd som välgörare.

Du kan såklart även sponsra nationen helt fritt med valfritt belopp! Donationer på 5 000 kr eller mer kommer att uppmärksammas med en mässingsplakett som hängs upp på en tavla i entrén till nationen vilken kommer att presenteras på jubileumsbalen den 25 november. Är donationen över 10 000 kr får du en större plakett!

Pengarna som kommer in kommer bland annat att användas till att göra nationen och jubileet finare. Högt på listan finner man bland annat nya utemöbler till innergården och renovering av den gamla anslagstavlan som vätter mot gatan. Alla större investeringar kommer först att godkännas av nationens styrelse som är mycket involverad i den allmänna upprustning av nationen vi hoppas kunna genomföra.

Om du har några frågor om jubileet eller donationer till detsamma går det bra att skicka mail till jubileum@goteborgsnation.se eller 1q@goteborgsnation.se, det går självklart även bra att komma in på expeditionen om ni skulle ha vägarna förbi.

Om du vill vara med och sponsra Göteborgs nations 350-årsjubileum kan du skicka din donation till vårt bankgiro 802-6528, märk gärna donationen med vad du vill att pengarna ska gå till.

 

Väl mött i november om inte innan,

Josef Thoresen

Jubileumsgeneral

jubileum@goteborgsnation.se