Hoppa till innehåll

Nationen Öppnar Upp För Fönstersponsring!

Kära Landsmän!

Här kommer lite mer information om vårt stundande fönsterbyte och hur Ditt bidrag kommer uppmärksammas på nationen.

Bakgrund
Som Du säkert sett har fönstren i nationshuset länge varit i lite sämre skick. De har sett tråkiga ut, varit otäta och dragiga och släppt ut mycket värme. På grund av detta har nationen nu beslutat att byta ut alla fönster i bostadsdelen på Sankt Larsgatan.

De nya fönstren
Fönstren vi sätter in är PVC-fönster med en öppningsmekanism som gör att de både kan öppnas både på vid gavel och öppnas för vädring genom en tilt-funktion. Mekanismen heter Dreh-Kip och är ett tyskt patent. Vi har även ansökt om bygglov för att ändra utseendet något och ersätta de befintliga vädringsluckorna med ett fast fönster. Detta kommer öka ljusinsläppet i rummen ännu mer, så länge kommunen godkänner vår ansökan.
Fönsterbytet kommer med största sannolikhet ske under oktober månad men då vårt bygglov fortfarande inte återkommit kan detta komma att ändras.

Så här kan Du hjälpa till
Fönstren kostar 5000 kronor styck och blir en relativt stor utgift för fastigheten, därför blev vi enormt tacksamma för de många sponsringslöften vi fick under landsmannalunchen. Alla bidrag är självklart välkomna men vi kommer särskilt uppmärksamma de som bidrar med ett fönster eller mer.

Vi tänker oss ett arrangemang där det är möjligt för Dig att köpa fönstret i Ditt gamla rum eller korridor och att vi visar vår uppskattning för detta enligt följande:

 
Ett mindre bidrag Valfri Summa – Liten mässingsplakett med Din namninskription i pubingången
Fönster i valfritt rum 5000 SEK – Mässingsplakett med Din namninskription i pubingången- Liten etikett med Ditt namn på själva fönstret
Fönster i hel korridor 5000 SEK/rum – Stor mässingsplakett med namninskription i pubingången
– Inramad bild i korridoren
– Liten etikett med namn på varje fönster

Har Du frågor eller funderingar över detta så är Du varmt välkommen att kontakt mig. Annars mottar vi tacksamt donationer till Bankgiro 802-6528, märk inbetalning med önskat antal fönster och eventuella rumsnummer!

Varma hälsningar!
Elias Collin, Andre Kurator