Hoppa till innehåll

Bostäder

Är du ute efter bostad i Uppsala? Våra studentbostäder är fantastiskt belägna ovanför nationshuset på S:t Larsgatan 7, bara ett stenkast från Domkyrkan. Att de ligger i samma hus som vår pub, Glenns kök och bar, skapar en unik vardagsrumskänsla där man kan svänga in direkt efter föreläsning eller så fort du är uttråkad för lite gött häng. Nedanför publicerar vi utlysningar av lediga rum.

Görkem Ölmez
ANDRE KURATOR
2q@goteborgsnation.se

VÅRA BOSTÄDER

Nationen har 42 enkelrum, en tvårummare och en trea. Bland enkelrummen är hälften större rum på ca 20 kvadrat och den andra hälften mindre rum om 16 kvadrat. Alla rummen är utrustade med pentry och eget badrum. Det är lite färre bostäder än andra nationer, men eftersom vi är en liten nation så är det oftast mindre konkurrens och det finns goda chanser att få bostad via oss. 

Hur söker man bostad hos Göteborgs? Hos oss står man i kö enligt ett poängsystem där poängen som fås motsvarar de högskolepoäng man tagit som medlem av nationen. Poäng intjänas också enligt ett poängsystem där de olika ämbeten man har eller har haft på nationen ger poäng – olika mycket poäng beroende på vilka ens ansvarsuppgifter varit. Dessa båda poäng räknas sedan ihop varefter den som har flest sammanlagda poäng tilldelas en bostad. Man står automatiskt i kö från den dag du blir medlem, men måste aktivt söka bostäderna när de utlyses. Du söker genom att fylla i bostadsansökan som läggs i samband med rumsutlysningen. Du som är klubbverkare eller kurator har förtur till bostäderna. 

Du som redan är bosatt på nationen är välkommen att vända dig till Husansvarig med frågor, felanmälningar och funderingar. Om du har några frågor kring bostäder så är det bara att skicka ett mail till husansvarig@goteborgsnation.se!

Här hittar du blanketten för att söka bostad via nationen som lämnas in när ett rum utlysts.

För att söka bostad på Göteborgs krävs det att man är student och medlem på nationen. 

Om du inte lyckats få bostad på nationen finns det andra aktörer att vända sig till. Uppsala Bostadsförmedling är en del av Uppsala kommun och förmedlar studentbostäder från Rikshem och Studentstaden, två av Uppsalas största studenthyresvärdar.


FOR INTERNATIONAL STUDENTS

International students are welcome to apply to housing through Göteborgs. As soon as you become a member of the nation, you are automatically in the queue, but you have to actively apply for housing. You don’t need a Swedish personal number to register. For questions regarding registering and housing please contact 2q@goteborgsnation.se.