Recceverksamhet

Hjärtligt välkommen till Uppsala och särskilt välkommen till Göteborgs Nation! Inskrivningen för vårterminen 2021 öppnar måndag 4 januari och är öppen varje vardag 11.00-13.00 och 14.00-17.00.  Hos oss på S:t Larsgatan 7A sitter våra reccevärdar och internationella sekreterare redo att välkomna dig in till den västkustska glädjen och värmen. De kan svara på frågor om allt som kan kännas knepigt som ny i stan, om studentlivet och inte minst om Göteborgs Nation!

Vad är då en reccevärd? Jo, det är ett slags fadder eller mentor för dig som är nybliven medlem på Göteborgs. Int.sek. har ansvar för de internationella studenterna. För dig som är recentior (ett tjusigt latinskt begrepp för ”ny student”), eller ”recce”, arrangeras massor av roliga aktiviteter i början av terminen, för att välkomna dig in i gänget, till studentlivet och nationslivet. Aktiviteterna arrangeras av reccevärdarna! Du kan kontakta reccevärdarna på mail (recce@goteborgsnation.se) eller sväng förbi nationen. Håll även utkik på vår Facebooksida så du inte missar några evenemang och aktiviteter!

Ebba Wahlin
RECCEVÄRD
recce@goteborgsnation.se
Jonas Sandgren
RECCEVÄRD
recce@goteborgsnation.se
Bjarne Kahler
INTERNATIONAL SECRETARY
recce@goteborgsnation.se
Linnea Hedin
INTERNATIONAL SECRETARY
recce@goteborgsnation.se

Evenemang

Det finns inga kommande evenemang just nu.


INSKRIVNINGSPERSONALEN

Vad är då en reccevärd och internationell sekreterare? Jo, det är en slags fadder eller mentor för dig som är nybliven medlem på Göteborgs. De internationella sekreterarna har samma ansvar, men för de internationella studenterna. Oftast jobbar de ihop! För dig som är recentior (ett tjusigt latinskt begrepp för ”ny student”, men till vardags brukar “recce” användas) arrangeras massor av roliga aktiviteter i början av terminen för att välkomna dig in i gänget, till studentlivet och nationslivet. Aktiviteterna arrangeras gemensamt av reccevärdarna och de internationella sekreterarna. För att komma i kontakt med dem är det bara att skicka iväg ett mail (recce@goteborgsnation.se) eller svänga förbi nationen. Håll även utkik på vår Facebooksida så att du inte missar några evenemang och aktiviteter!


ENGAGERA DIG

Göteborgs Nation vore ingenting utan sina aktiva medlemmar. Kärngänget som skapar varenda evenemang, pubkväll, gasque, quiz, karaokekväll, spex, körsång och mycket, mycket mer kallas ämbetsmän – en riktig familj i studentlivets studentstad. Läs om de olika ämbetena här Självklart går det även att vara aktiv på andra sätt också om det är något som lockar mer, du kan exempelvis skådespela i ett spex eller jobba på gasquer och klubbar.

Varför engagera sig? Som ämbetsman är du ideellt engagerad på nationen men förmånerna man får kan inte riktigt mäta sig med pengar. Förmånerna varierar beroende på ämbete men gemensamt är gemenskapen och erfarenheten man får som nationsaktiv! Gemensamt för alla ämbetsmän är att man får gratis kaffe på nationen, 15% rabatt på bland annat käk i puben, en ämbetsmannagasque och förköp till våra mest populära gasquer!

Hur gör man? Engagera dig kan du göra på näst intill tusen olika sätt och allt beror på vad du är intresserad av. Det alldeles unika med nationslivet är att du inte behöver någon erfarenhet eller dokumenterad utbildning – det är helt enkelt platsen att prova på, experimentera, lära sig nytt, utvecklas och vara nyfiken! Maila Förste Kurator eller kom in på expen, vi pratar gärna om alla sätt du kan bli aktiv!