Recceverksamhet

Hjärtligt välkommen till Uppsala och särskilt välkommen till Göteborgs Nation! Inskrivningen för vårterminen 2021 öppnar måndag 4 januari och är öppen varje vardag 11.00-13.00 och 14.00-17.00.  Hos oss på S:t Larsgatan 7A sitter våra reccevärdar och internationella sekreterare redo att välkomna dig in till den västkustska glädjen och värmen. De kan svara på frågor om allt som kan kännas knepigt som ny i stan, om studentlivet och inte minst om Göteborgs Nation!

Vad är då en reccevärd? Jo, det är ett slags fadder eller mentor för dig som är nybliven medlem på Göteborgs. Int.sek. har ansvar för de internationella studenterna. För dig som är recentior (ett tjusigt latinskt begrepp för ”ny student”), eller ”recce”, arrangeras massor av roliga aktiviteter i början av terminen, för att välkomna dig in i gänget, till studentlivet och nationslivet. Aktiviteterna arrangeras av reccevärdarna! Du kan kontakta reccevärdarna på mail (recce@goteborgsnation.se) eller sväng förbi nationen. Håll även utkik på vår Facebooksida så du inte missar några evenemang och aktiviteter!

Emma Bergman
RECCEVÄRD
recce@goteborgsnation.se
Anton Blaho Mildton
RECCEVÄRD
recce@goteborgsnation.se
Arvid Elmberg
INTERNATIONAL SECRETARY
recce@goteborgsnation.se
Sido Altenburg
INTERNATIONAL SECRETARY
recce@goteborgsnation.se

Evenemang

feb 2021
03 februari 2021
100kr

RECCEMOTTAGNING

Välkommen till Göteborgs Nation. Vi är så himla glada att du har valt just vår nation. Den 3e februari har vi vår första aktivitet för våra nya medlemmar. Som recce får du gå på alla recceaktiviteter. Under reccemottagningen får du en rundvandring på nationen (självklart i små grupper med gott avstånd) för att lära dig… Läs mer »RECCEMOTTAGNING

Mer information »
07 februari 2021

AMAZING RACE

Välkommen till Göteborgs Nation. Vi är så glada att du valt att bli medlem hos oss! Den 7e februari har vi vår andra aktivitet, Amazing Race. Då kommer vi tävla mot varandra i ett Amazing Race runtom stan i Uppsala i jakt på det försvunna kuratelet. Är du snabbast på att lista ut ledtrådarna vart… Läs mer »AMAZING RACE

Mer information »
15 februari 2021

Vinterlandskap

Vinterlandskapet 2021 kommer äga rum den 15 februari, 18:00, halv-digitalt via zoom. På grund av rådande omständigheter vidtar vi åtgärder för att våra medlemmar ska känna sig så trygga som möjligt och minimera risker för smittspridning. Nedan följer en massa praktiskt information. Vänligen läs hela. Inför landskapet kommer detta främst innebära följande: - Kandidatlistan kommer… Läs mer »Vinterlandskap

Mer information »

INSKRIVNINGSPERSONALEN

Vad är då en reccevärd och internationell sekreterare? Jo, det är en slags fadder eller mentor för dig som är nybliven medlem på Göteborgs. De internationella sekreterarna har samma ansvar, men för de internationella studenterna. Oftast jobbar de ihop! För dig som är recentior (ett tjusigt latinskt begrepp för ”ny student”, men till vardags brukar “recce” användas) arrangeras massor av roliga aktiviteter i början av terminen för att välkomna dig in i gänget, till studentlivet och nationslivet. Aktiviteterna arrangeras gemensamt av reccevärdarna och de internationella sekreterarna. För att komma i kontakt med dem är det bara att skicka iväg ett mail (recce@goteborgsnation.se) eller svänga förbi nationen. Håll även utkik på vår Facebooksida så att du inte missar några evenemang och aktiviteter!


ENGAGERA DIG

Göteborgs Nation vore ingenting utan sina aktiva medlemmar. Kärngänget som skapar varenda evenemang, pubkväll, gasque, quiz, karaokekväll, spex, körsång och mycket, mycket mer kallas ämbetsmän – en riktig familj i studentlivets studentstad. Läs om de olika ämbetena här Självklart går det även att vara aktiv på andra sätt också om det är något som lockar mer, du kan exempelvis skådespela i ett spex eller jobba på gasquer och klubbar.

Varför engagera sig? Som ämbetsman är du ideellt engagerad på nationen men förmånerna man får kan inte riktigt mäta sig med pengar. Förmånerna varierar beroende på ämbete men gemensamt är gemenskapen och erfarenheten man får som nationsaktiv! Gemensamt för alla ämbetsmän är att man får gratis kaffe på nationen, 15% rabatt på bland annat käk i puben, en ämbetsmannagasque och förköp till våra mest populära gasquer!

Hur gör man? Engagera dig kan du göra på näst intill tusen olika sätt och allt beror på vad du är intresserad av. Det alldeles unika med nationslivet är att du inte behöver någon erfarenhet eller dokumenterad utbildning – det är helt enkelt platsen att prova på, experimentera, lära sig nytt, utvecklas och vara nyfiken! Maila Förste Kurator eller kom in på expen, vi pratar gärna om alla sätt du kan bli aktiv!