Hoppa till innehåll

Recceverksamhet

Hjärtligt välkommen till Uppsala och särskilt välkommen till Göteborgs Nation! Inskrivningen för vårterminen 2023 öppnar måndag 17 September och är öppen varje vardag 11.00-13.00 och 14.00-17.00.  Hos oss på S:t Larsgatan 7A sitter våra reccevärdar och internationella sekreterare redo att välkomna dig in till den västkustska glädjen och värmen. De kan svara på frågor om allt som kan kännas knepigt som ny i stan, om studentlivet och inte minst om Göteborgs Nation!

Vad är då en resevärd? Jo, det är ett slags fadder eller mentor för dig som är nybliven medlem på Göteborgs Nation. Int.sek. har ansvar för de internationella studenterna. För dig som är recentior (ett tjusigt latinskt begrepp för ”ny student”), eller ”recce”, arrangeras massor av roliga aktiviteter i början av terminen, för att välkomna dig in i gänget, till studentlivet och nationslivet. Aktiviteterna arrangeras av reccevärdarna! Du kan kontakta reccevärdarna på mail (recce@goteborgsnation.se) eller sväng förbi nationen. Håll även utkik på vår Facebooksida så du inte missar några evenemang och aktiviteter!INSKRIVNINGSPERSONALEN


Inskrivningspersonalen på Göteborgs Nation i Uppsala spelar en central och oumbärlig roll i att forma en välkomnande och levande gemenskap för alla medlemmar. Deras engagemang sträcker sig över en mängd olika områden och bidrar till att skapa en rik och mångsidig upplevelse för dem som ansluter sig till nationen.

En av de viktigaste rollerna för inskrivningspersonalen är att underlätta den smidiga övergången för nya medlemmar till det nya studentlivet. Genom att guida dem genom processen för att bli medlemmar och ge praktisk information om boende och medlemskap, skapar de en trygg och tydlig väg in i nationens gemenskap.

Men inskrivningspersonalens ansvar sträcker sig bortom det administrativa. De är också kreativa arrangörer av olika evenemang och aktiviteter som spänner över ett brett spektrum av intressen och passioner. Från festliga välkomstfester och temakvällar till sportutmaningar och kulturella utflykter, är de med och skapar minnesvärda stunder som förenar medlemmar och skapar starka vänskapsband.

Dessutom fungerar inskrivningspersonalen som en förlängning av stödsystemet för nya medlemmar. De erbjuder rådgivning och stöd, inte bara när det gäller studier och akademiska utmaningar. Deras vänliga och öppna inställning skapar en plattform där medlemmar kan känna sig bekväma att dela och söka råd.


ENGAGERA DIG

Göteborgs Nation vore ingenting utan sina aktiva medlemmar. Kärngänget som skapar varenda evenemang, pubkväll, gasque, quiz, karaokekväll, spex, körsång och mycket, mycket mer kallas ämbetsmän – en riktig familj i studentlivets studentstad. Läs om de olika ämbetena här Självklart går det även att vara aktiv på andra sätt också om det är något som lockar mer, du kan exempelvis skådespela i ett spex eller jobba på gasquer och klubbar.

Varför engagera sig? Som ämbetsman är du ideellt engagerad på nationen men förmånerna man får kan inte riktigt mäta sig med pengar. Förmånerna varierar beroende på ämbete men gemensamt är gemenskapen och erfarenheten man får som nationsaktiv! Gemensamt för alla ämbetsmän är att man får gratis kaffe på nationen, 15% rabatt på bland annat käk i puben, en ämbetsmannagasque och förköp till våra mest populära gasquer!

Hur gör man? Engagera dig kan du göra på näst intill tusen olika sätt och allt beror på vad du är intresserad av. Det alldeles unika med nationslivet är att du inte behöver någon erfarenhet eller dokumenterad utbildning – det är helt enkelt platsen att prova på, experimentera, lära sig nytt, utvecklas och vara nyfiken! Maila Förste Kurator eller kom in på expen, vi pratar gärna om alla sätt du kan bli aktiv!