Hoppa till innehåll

Engagera dig, ta ett ämbete!

Genom att ta ett ämbete blir du en del av nationens absoluta kärna och hjärta! Det finns många olika ämbetsposter som alla väljs på landskapen. Alla ämbetsmän fyller viktiga funktioner och tillsammans driver vi nationen framåt, utvecklas och får vänner för livet! Här kan du läsa lite kortfattat om varje ämbete och hitta reglementen – helt säkert kan du hitta något som just du tycker verkar roligt eller vill lära dig mer om. Kontakta Förste Kurator om du är nyfiken eller har frågor om engagemang!

Bra att veta: Alla poster som du kan läsa om här tillsätts på våra landskap, nationens stormöten. Läs mer om dem här. Vill du ställa upp till en post ska du kontakta Valberedningen minst en vecka innan landskap.

LEDIGA ÄMBETEN FINNER DU HÄR

John Wester
FÖRSTE KURATOR
1q@goteborgsnation.se

KMK

KMK står för klubbmästarkonventet och de ämbeten som ingår här leds främst av nationens Tredje Kurator. Klubbverkare, Söndábrunchvärd, hovmästare och nationskock är kort och gott alla ämbeten som jobbar inom klubb och pub. Glenns’ i sin nuvarande tappning har varit ett stående inslag i Uppsalas kvällsliv sedan 2008 – men pub har funnits på Göteborgs längre än man kan minnas. Principen är egentligen självklar. TIllsammans skapar vi en pub dit vi själva vill gå när vi är lediga. God mat, god dryck och goda vänner skapar god stämning. För många är puben lika mycket “hemma” som studentrummet är – eller mer.  

Om du skulle vilja prova på att jobba med någonting av det här så är det bara att maila vår Tredje Kurator på 3Q@goteborgsnation.se! 


Kultur och övrig verksamhet

Nationen har även en hel del ämbeten inom kultur för den som brinner lite extra för det. Kulturnämnden är nationens sammanslutning med pejl på det viktiga här i livet. Den leds av sittande bibliotekarie och arrangerar under terminerna bland annat teaterbesök, musikpubar, föredrag och den stora festen Max Albin. Några exempel på ämbeten som sitter i Kulturnämnden är karaokevärd, sånganförare, krönikör, redaktör och PR-ansvarig. Andra ämbeten på nationen som är minst lika viktiga för nationen är till exempel reccevärd, internationell sekreterare, miljöombud och stipendiesekreterare.