Hoppa till innehåll

Monismaniendagen 2014

Monismanien141004_middagVarmt välkommen till utdelning av monismaniepriset och gasque på Göteborgs Nation. För oss på Göteborgs är detta tillfälle en verklig högtid och vi ser fram emot att fira den med pompa och ståt. Nedan följer information om vad som händer under dagen och hur du anmäler dig. 

Program 4/10

Mingel och snittar

På Göteborgs Nation från klockan 14:30 

 Prisutdelning, öppen för press

På Göteborgs Nation klockan 15:15 

Föresläsning med reportrar utan gränser

I Universitetshuset, sal X, klockan 16:15 – 17:00

Sittning

I Göteborgs Nations festsal, 17:dk

 Efter att sittningen bryts kommer det att bjudas på livemusik och dans.

Nationen har öppet till 04:00.

 

 Anmälan

Anmälan krävs för mingel och prisutdelning samt sittningen.

Specificera i din anmälan vilka delar av dagen du vill delta i. Glöm inte specialkost och dryckespreferenser. Sista anmälningsdag är den 26/9.

Skicka din anmälan till:

Göteborgs Nation

St: Larsgatan 7a

753 11 Uppsala

Du kan också anmäla dig till:

1q@goteborgsnation.se

 Betala till bankgironummer: 802-6528

Märk betalningen med ”Monismanien”

 

Information om pristagaren och stiftelsen Monismanien

Göteborgs nation i Uppsala är stolta att meddela att 2014 års Monismanienpris tilldelas Reportrar utan gränser, med följande motivering:

”För deras engagemang och arbete med pressfrihet och kamp för det fria ordet världen över, tilldelas Reportrar utan gränser 2014 års Monismanienpris.

Kenne Fants stiftelse för det fria ordet vill specifikt hylla Reportrar utan gränser för deras strävan efter att uppmärksamma de tidigare fängslade reportrarna

Martin Schibbye och Johan Persson, samt deras insats för reportrarnas frigivning.”

Monismanienpriset är ett pris som delas ut vartannat år till person eller organisation som genom sitt arbete verkat för åsiktsfrihetens principer.

Prissumman är i år 75000 kr och tas ur en stiftelse som Kenne Fant grundade 1975 till minne av Torgny Segerstedt, med medel från det kvalitetsstipendium han erhöll för filmen Monsimanien 1995. Tidigare pristagare är bl.a. Hertha Müller, Desmond Tutu, Margot Wallström och Amnesty International.